Mérőhely tervezés és kiépítés

Mérőhely tervezés és kiépítés

Új villamosenergia igény esetén vállaljuk a teljeskörű áramszolgáltatói ügyintézést, az igénybejelentéstől a mérőszerelésig.

Amit az igénybejelentéshez tudnia kell:

Mekkora az áramigény amperben? A villamos tervező feladata elsősorban meghatározni, hogy a háznak mekkora áramigénye lesz. Lesz-e napkollektor, villanytűzhely, hőszivattyú, klímaberendezéssel fűtés, stb. Extrém esetekben szolárium, szauna, háromfázisú berendezés, stb.

32A jár alanyi jogon minden Új fogyasztónak, tehát amennyiben a saját nevén az adott ingatlanon még nincs villamos csatlakozása. Az amperek számításánál a fázisonkénti értékek összeadandóak. A 32A feletti rész hálózatfejlesztési hozzájárulás jogcímen fizetendő az áramszolgáltatónak 3.900 Ft/amper+ÁFA díjjal.

Lesz-e bármilyen vezérelt mérés, normál vagy H tarfiás. Az előbb említett díjat a vezérelt mérésre kért áramigénynél nem kell külön megfizetnünk, hiszen ha már egyszer a nappali mérésre kifizettük, nem kell újra megfizetni azt a vezéreltre.

Hol lesz a végleges mérőhely pontos helye, kb. 30 cm pontosággal.

Az igényes kerttervezés része, hogy az igénybejelentéskor eldöntsük már, a mérőhelyet hol kívánjuk elhelyezni, esetleg kukatárolóban falon, vagy különálló/földönálló mérőszekrényben.

Társasháznál, amennyiben a mérőket lépcsőházban csoportosan kívánjuk elhelyezni, akkor a telekhatáron, egy fogadó szekrény kialakítása szükséges, onnan pedig magántulajdonú méretlen fővezeték kiépítése, a fogyasztó saját költségén, ami nem mellesleg tervköteles. Mind a méretlen fővezeték, mind a csoportos mérőhely. Az áramszolgáltató a csatlakozóvezetéket magánterületen maximum 1 méterig vezeti be a telekhatártól, itt kell elhelyezni vagy a csatlakozó fogadó berendezést vagy közvetlenül a mérőhelyet.

ElektroManó - Áramban erősek vagyunk!