Épületvillamosság

Épületvillamosság

Az emberi test köztudottan jól vezeti az áramot. Élettani hatások lehetnek pl.: izom összehúzódások, vérnyomás növekedés, sejtképzési zavarok, szívritmus zavarok, szív pitvari fibrilláció. Ezek többsége is jóllehet többségében nem halálosak, de okozhatnak légzészavarokat, szívmegállást. Ezért javasoljuk, hogy minden esetben a villamostevékenységeket csak és kizárólag szakemberrel végeztesse.

Új vagy felújított elektromos hálózatnál épületen belül, elsősorban arra gondolunk, hol és mennyi szerelvényt helyezzünk el. Kapcsolókat, konnektorokat, szimpla vagy duplakapcsolók, szimpla vagy dupla konnekotorok. Nem árt azonban gondolni a TV készülékek, számítógépek elhelyezésére is, és még a vakolás előtt behúzni a vezetékeket, kialakítani a szerelvény helyeket ezeknek.

Végig gondolni, mennyire szeretnénk, hogy külön szabályozhatóak legyenek berendezéseink, ezt a minél több áramkör kialakításával tudjuk elérni.

Villany tűzhely, boiler bekötését mindig szakember végezze. A legtöbb esetben a berendezések garanciája is csak így érvényes, illetve mindkét esetben nagy fogyasztással, jelentős áramfelvétellel működő berendezésekről beszélünk, aminek az üzembiztonsága fokozott figyelmet igényel.

ElektroManó - Áramban erősek vagyunk!